صبايا نواعم


نتشوق لانضمامك وتوجدك


للبنات والسيدات فقط
 
البوابة*البوابة*  الرئيسيةالرئيسية  اليوميةاليومية  مكتبة الصورمكتبة الصور  س .و .جس .و .ج  بحـثبحـث  دخولدخول  التسجيلالتسجيل  التسجيلالتسجيل  

شاطر | 
 

 تشكيلة حلويات للمولد النبوي الشريف

استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
?? ????
زائر



مُساهمةموضوع: تشكيلة حلويات للمولد النبوي الشريف   الأربعاء يناير 16, 2013 3:34 pm

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
كل سنة وانتوا طيبين بمناسبة المولد النبوى الشريف
اعاده الله علينا وعليكم وعلى كآافة الامة الاسلامية بالخير واليمن والبركات
آمين

مين عاوزة يزيد وزنها فى المولد النبوى من الحلويات
اكيد كلنا ههههههههه

بصوا مش حنقدر نلاقى الحلويات دى كلها قدامنا وما ناكلشى .. ما نضحكشى على نفسنا

يبقى على الاقل تكون الحلويات دى من مصدر مضمون آمن

علشان صحتنا وصحة اطفالنا ونسعدهم بيها
يبقى ممكن نعملها بنفسنا فى البيت
وادى طرق لبعض حلويات المولد
اكتبى ونفذيها حبيبتى
ووزعى على عيلتك او قدميها للى يجيلك بمناسبة مولد النبى
وكل سنة وانتوا بخير
يلا نبدأ


- الملبن

المقادير
1/2 لتر ماء
1/2 كيلو سكر
150جم عسل جلوكوز
75 جم نشا تذوي في 100 جم ماء
ملعقة صغير ملح ليمون
5 جم فانليا أو روح الورد أو ماء زهر

الطريقة
نذوب الماء مع السكر علي النار و بعدين او ما يغلو نضيف عسل الجلوكوز و نقلب لعد لما يعملوا عرق أبيض مش غامق عشان ما يكونش غامق تم نضيف النشا المذوبة مع الماء علي خليط السكرو الماء و العسل مع استمرار التقليب بضرب سالك او كهرباء وهيا علي النار و دا ممكن يستمر 1/2 ساعة الشيف السحري الماجيك قال موضوع التقليب دا مهم
لما يتخن معانا نضيف ملح اليمون و ماء الورد و لو عايزينوا ملبن ملون ممكن نضيف اي لون
المهم نعرف ان الملبن استوي لمي نلاقي العجينة بتعتة بدأت تلم و تسيب الحله زي عجينة بلح الشام كد ا
و نكون محضرين صنية مدهونة زيت خفيف و سكر بودر كتير و نصبة ونسيبة يبرد شوية و نرش وجة بالسكر البودرة و لو عايزين تضيف مكسرات ممكن نضيفها اثناء الصب


فخفاخينا

هي حلوي شكلها مثل السويسرول الطبقة الخارجية قمر الدين و داخلها جوز هند و مجسرات و اوقات يكون جوش هند مع جلا تين ملون



المقادير



1/2لتر ماء

1/2 كيلو سكر
150جم عسل جلوكوز
200 جوز هند
100جم فسدق
50 ججم سيرب تقيلمقود (2كوب سكر كوب ماء مع ليمونة بعد الغليا
5 جم فانليا
ورقة قمر الدين

الطريقة
1- نضع السيرب الثقيل مع الفسدق و نقلبهم
2- نذوب الماء مع السكر علي النار و بعدين او ما يغلو نضيف عسل الجلوكوز و نقلب لعد لما يعملوا عرق أبيض مش غامق عشان ما يكونش غامق تم نضيف جوز الهند علي خليط السكرو الماء و العسل مع استمرار التقليب بضرب سالك لما يتخن معانا نضيف فانليا
3- ندهن الرخامة زيت خفيف ثم نفرد علية هذا الخليط بالنشابة مدهونة زيت و بععدين نشيلة و نضع هذا الخليط بعد الفرد علي ورقة قمر الدين و بعدين نضع علي الجوز هند شريط من خليط الفسدق و لفة زي السويسرول و يترك يبرد ويقطع بسكين منشاري
المهم نعرف ان الملبن استوي لمي نلاقي العجينة بتعتة بدأت تلم و تسيب الحله زي عجينة بلح الشام كد ا
شكلة زي دا بس الطبقة الخارجية بتكون قمر الدين و جوا بيكون الجوز هند و الفسدق

الفخفخينه او قمرالدين بجوز الهند

المكونات

فرخ قمر الدين ملعقه ثقيله شربات اللى بنسقى به الحلويات الطريقه نضع الشربات او القطر على جوز الهند نقلبهم كويس جدا ثم نضعهم فوق فرخ قمر الدين ونضع فذدق ننثره فوقهم ونلف جامد ليصبح بشكل رول وندخله الثلاجه يوم يجمد ثم نقطعه شكل اخر على شكل سندوتش نفس المقادير السابقه ولكن بدل الفستق نضع زبيب

الطريقه

نحضر صينيه مربعه ونضع طبقة قمر الدين ثم نضع جوز الهند الذى مزجناه بمعلقه شربات تقيله ثم ننثر فوقه الزبيب ثم نغطى بطبقه من قمر الدين

ونضغط عليه ليتماسك ثم نضعه فى الثلاجه يوم ونقطعه بعد ذلك بشكل سندوتش


البسيمة


المقادير:

نصف كيلو جوز هند مبشور نصف كيلو سكر نصف كيلو لبن ملعقة صغيرة بيكنج بودر كوب دقيق ربع كيلو سمن أو زبدة

الطريقة: *

يوضع السمن أو الزبد علي النار حتي يسيح ويرفع من علي النار ويضاف إليه اللبن والسكر ويقلب الخليط تماما ويعاد علي النار حتي يذوب السكر تماما.

* يرفع من علي النار ويترك حتي يبرد ويضاف البيكنج بودر مع الدقيق ويقلب جيدا.

* عندما يبرد خليط اللبن يضاف إليه جوز الهند والدقيق المضاف إلي البيكنج بودر ويقلب الخليط جيدا حتي يتم تماسكه.

* تدهن صنية بالسمن جيدا ثم يفرد الخليط السابق حتي يغطي الصنية.

* يتم تقطيع الخليط بالسكين إلي مثلثات وتزج في فرن حتي يحمر الوجه وتنضج وتقدم في طبق مغطي بالدانتيل وبالهناء والشفاء.



السمسمية

حلوي المولد النبوى الشريف ,طريقة عمل حلوي المولد النبوى,حلويات المولد من الشيف حسن
حلوي المولد النبوى الشريف ,طريقة عمل حلوي المولد النبوى,حلويات المولد من الشيف حسن


المقادير
كوب من دبس التمر
كوب من السكر
كيلو من السمسم المنظف والمحمص
كوب من الفستق المجروش (حسب الرغبة)


حلوي المولد النبوى الشريف ,طريقة عمل حلوي المولد النبوى,حلويات المولد من الشيف حسن


الطريقة
1- نمزج الدبس والسكر في قدر صغير على نار هادئة ونحرك حتى يذوب السكر.
2- نضيف السمسم ونحرك جيداً حتى يتجانس المزيج، ثم نرفعه عن النار (يمكن إضافة الفستق في هذه المرحلة).

3- نشكّل قطع صغيرة من المزيج ونضعها جانباً على صينية حتى تجف.

4- تقدم قطع السّمسمية مع القهوة.



- جلاتين ملون

المقادير



1/2 لتر ماء

1/2 كيلو سكر
150جم عسل جلوكوز
50 جم جلاتين بودر (ملعقة كبير) نذوب في ماء دافي علي النار ملعقة صغير ملح ليمون
5 جم فانليا أو روح الورد لون أحمر مع روح الفراولة لعمل لون أحمر لو اصفر مع روح الاناناس لعمل لون صفر الطريقة نذوب الماء مع السكر علي النار و بعدين او ما يغلو نضيف عسل الجلوكوز و نقلب لعد لما يعملوا عرق أبيض مش غامق عشان ما يكونش غامق تم نضيف الجلاتين المذوبة مع الماء علي خليط السكرو الماء و العسل مع استمرار التقليب بضرب سالك لازم خليط الجلوكوز و السكر يكون بيغلي عند أضافة الجلاتين لما يتخن معانا نضيف ملح اليمون و روح الفرولة و لون الاحمر و نكون محضرين صنية مدهونة زيت خفيف و سكر بودر كتير أو سكر سنترفيش و نصبة ونسيبة يبرد شوية و نرش وجة بالسكر سنترفيش


الدومية الحمراء بالبندق


/2 لتر ماء
1/2 كيلو سكر
150جم عسل جلوكوز
75 جم نشا تذوي في 100 جم ماء
50جم جلاتين بودر مذوب في ماء دافي علي النار
ملعقة صغير ملح ليمون
5 جم فانليا أو روح الورد أو ماء زهر
لون أحمر

الطريقة


نذوب الماء مع السكر علي النار و بعدين او ما يغلو نضيف عسل الجلوكوز و نقلب لعد لما يعملوا عرق أبيض مش غامق عشان ما يكونش غامق تم نضيف النشا المذوبة مع الماءثم الجلاتين علي خليط السكرو الماء و العسل مع استمرار التقليب بضرب سالك او كهرباء وهيا علي النار و دا ممكن يستمر 1/2 ساعة الشيف قال موضوع التقليب دا مهم
لما يتخن معانا نضيف ملح اليمون و ماء الورد و لون الأحمر
المهم نعرف ان الدومية استويت لمي نلاقي العجينة بتعتة بدأت تلم و تسيب الحله زي عجينة بلح الشام كد ا
و نكون محضرين صنية مدهونة زيت خفيف تضيف مكسرات (بندق أو سوداني أو فسدق) اثناء الصب
نتركها تبر د و تقطع

هوا بيكون عامل ذي الملبن بس لونة أحمر و مش مرشوش سكر

شكلمة جوز الهند

حلوي المولد النبوى الشريف ,طريقة عمل حلوي المولد النبوى,حلويات المولد من الشيف حسن

المقادير:

ربع كيلوجوز هند مبشور علبة صغيرة لبن مكثف محلي ملعقة كبيرة دقيق ملعقة سكر "كبيرة" ملعقة سمن "كبيرة" فانيليا

الطريقة:

* يضاف جوز الهند إلي اللبن ويخلط جيدا ثم تضاف الفانيليا

* يدهن صاج بالسمن ثم يبطن بالدقيق والسكر وتشكل وحدات خليط جوز الهند في الصاج بواسطة ملعقتين بحيث يكون شكلها هرميا.

* تزج في فرن متوسط الحرارة حتي تنضج لمدة دقائق ثم توضع في طبق مغطي بمفرش دانتيل وتقدم.


الجوزيه

المقادير

كوب واحد من الدقيق 2 كوب جوز هند علبه لبن مكثف كوب فريش كريم 3 بيضات كوب من الماء باكو بيكنج بودر كوب زيت ذره

الطريقه

نخفق البيض ونضع عليه اللبن المكثف ثم الفريش كريم مع الضرب بمضرب السلك ثم نضع الزيت ثم الماء ثم جوز الهند والدقيقوباكيت البيكنج بودر نقلبهم جيدا ونحضر صينيه مدهونه ونصب فيها الخليط وندخله فرن ساخن بدرجه حراره 180 لمده نصف ساعهولما نطلعه من الفرن نتركه يبرد تماما ثم نقطعه مثلثات


طريقة صناعة عروسة المولد


هناك عدة مراحل لصناعة عروسة المولد وهى
1
– مرحلة عمل قوالب خشبية وتتم هذه المرحلة فى ورش صغيرة قريبة من مصنع
عروسة المولد ويتم صنع هذه القوالب حسب الاوزان التى يطلبها صاحب مصنع
العرائس فهى تباع حسب وزنها من السكر. وفى هذه المرحلة يتم تقطيع الاخشاب
على شكل متوازى مستطيلات حسب حجم العروسة ثم يشقه الى نصفين طولين متوازيين
يرسم على احدهم شكل يمثل النصف الامامى للعروسة وعى الاخر شكل يمثل النصف
الخلفى لها ثم يتم صب السكر المعقود داخل القالب .


2 – مرحلة ربط القوالب
ونقعها بالماء حيث يتم فى هذه المرحلة ربط القوالب الخشبية مع بعضها بخيط
من الكتان وتغمر بالماء حتى يتخلل الماء جميع مسامها ولا يلتصق بها السكر
المعقود وحتى تنخفض درجة حرارة القالب فيساعد على سرعة تجمد السكر وبعد
عملية النقع يتم نقل القوالب على لوح من الزنج وترص القوالب وطرفها
المفتوح المفرغ لاعلى .

3 – مرحلة عقد السكر يتم وضع مقدار معين من السكر يتناسب مع مقدار معين من
الماء فى اناء نحاسى كبير على الموقد ثم يتم اضافة قطعة من الخميرة
تتناسب مع كمية السكر المعقود ويضاف اليها ملح الليمون او عرق حلاوة وتضرب
جيدا حتى يصبح لونها ابيض وتستخدم يد خشبية لتقليب السكر .


4 – مرحلة صب السكر المعقود فى القوالب فيتم صب السكر المعقود فى القوالب
المرصوصة على قالب الزنك وتترك لمة 10 دقائق حتى يتجمد السكر .


5 – مرحلة فك القالب لاخراج العروسة .


6 – مرحلة تزيين عروسة المولد وتنقسم هذة المرحلة لى عدة مراحل هى " تركيب
الجيبونة ، تركيب الفستان ، المكياج ، تركيب المراوح والورود "
او



* ضعي الكمية التي ترغبينها من السكر علي النار مع اضافة ملح الليمون في درجة حرارة مائة وسبعون درجة مئوية.

* اضفي القليل من الخميرة حتي يصير الخليط مع التقليب كالزبد أو الكريمة.

وتستطيعين بعد ذلك صبها في قالب خشبي تطلبينه من النجار
علي أن يكون مشقوقا إلي قسمين يضمان إلي بعضهما حتي تتماسك الحلوي ثم
يفتحان لاخراج العروسة أو أي شكل اختريه


طريقة عمل المشبك بالصور



89
101112
131415
1
17

18




[center]صناعة دبس التمر


طبعاً ممكن استخدام اي نوع من التمر



نغطيه بالماء بحيث دائما الماء يكون اعلى من التمر


ونضعه على النار من ساعتين الى ثلاث ساعات

مع ملاحظة لازم كلما ينقص الماء نزيد كميته

حتى لايحترق الدبس

ومع ازلة الرغوة كلما تكونت اعلى القدر


ونتركه يغلي لحتى يهرس التمر



نضع قدر فوقه قطعة قماش وفوقه مصفي

نضع الدبس على المصفي



وبالملعقة نضغط حتى نستخلص اكثر كمية من سائل الدبس



نزيل المصفي راح نلاقي مادة سميكة وناعمة على قطعة القماش





وفي القدر نلاحظ سائل التمر الصافي





نضعه على النار لحتى يتركز مع ازالة الرغوة دائماً









نتركه حتى يصبح سائلاً سميكاً اخف من


العسل او زي العسل حسب الرغبة












يعبئ في برطمانات معقمة









وكل عام وانتن بخير



دقيقه من وقتك ردد معي :
اللهم صلي على
محمد وعلى أل محمد كما صليت على ابراهيم وعلى أل ابراهيم وبارك على
محمد وعلى أل محمد كما باركت على ابراهيم وعلى أل ابراهيم في
العالمين انك حميد مجيد وارسلها الى 10 خلال ساعه ستكون كسبت 10
مليون صلاة على الحبيب في صحيفتك بإذن الله.. لاتقول مشغول هذه
مليون حسنه


[/center]
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
??? ??
زائر



مُساهمةموضوع: رد: تشكيلة حلويات للمولد النبوي الشريف   الأربعاء يناير 16, 2013 3:36 pm

تسلم ايدك نفسى فية والله
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
n0o0na
زائر



مُساهمةموضوع: رد: تشكيلة حلويات للمولد النبوي الشريف   الأربعاء يناير 16, 2013 7:16 pm

يلاااااااااااا بلا ريجيم بلا بتنجان

المولد جه و العمليه خربانه خربانه

ههههههههههههههههههههههههه

كل سنه و انتو مبألظين يوووووووووووو قصدى طيبين 

وموضوعك طعمه حلووووووووووووووووو

يا حلووووووووووووو

و التقييم عسل جلوكوز يا سمسميه
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
Star I
زائر



مُساهمةموضوع: رد: تشكيلة حلويات للمولد النبوي الشريف   الأربعاء يناير 16, 2013 7:19 pm

موضوع رااااااااااااااااائع تسلم ايديكي ياقمر وكل سنه وانتم طيبين
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
oum mir
زائر



مُساهمةموضوع: رد: تشكيلة حلويات للمولد النبوي الشريف   الأربعاء يناير 16, 2013 7:21 pm

وجزاك الله خيرا
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
?? ???
زائر



مُساهمةموضوع: رد: تشكيلة حلويات للمولد النبوي الشريف   الأربعاء يناير 16, 2013 7:24 pm

تسلم الأيادى وكل سنة وانتى طيبة
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
????
زائر



مُساهمةموضوع: رد: تشكيلة حلويات للمولد النبوي الشريف   الأربعاء يناير 16, 2013 7:27 pm


اللهم صل على سيدنا محمد عليك افضل صلاة وسلام وانتى طيبة يا حبيبة قلبك ربنا يعودوا علينا بخير وسعادة ان شاء الله




الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
maloka
زائر



مُساهمةموضوع: رد: تشكيلة حلويات للمولد النبوي الشريف   الأربعاء يناير 16, 2013 7:30 pm



نفسي اتفتحت اموت انا فالسمسميه والحمصيه يا سمسميه
بس بلاش فصحه ربنا ميدوخك علي وصفه ابدا
هو اي دبس التمر ده مش عارفاه
بصراحه
وكل سنه وانتي طيبه يا سمسميه



الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
????
زائر



مُساهمةموضوع: رد: تشكيلة حلويات للمولد النبوي الشريف   الأربعاء يناير 16, 2013 7:34 pm

جزاكي الله خيرا
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
sesamy
الاداره
الاداره
avatar

♂ ولــد / بنــــت ♀ انثى مُشآركاتيّ : 2387
دُعاآء اليومّ : اللهم اكفني بحلالك عن حرامك واغننى بفضلك عن من سواك
نقآطيّ : 7590
السٌّمعَة : 6
ُعُضويتيّ : 28/11/2008
الموقع : anty.banouta.net
الهوايه : الكتابه
♔ علمـ بلدي ♔ : امـ الدنيا
✿ مزاجِې النـﻬاردهـ ✿ : دلوعة
الاوسمه :

الاضافات
ساعة المنتدى:

مُساهمةموضوع: رد: تشكيلة حلويات للمولد النبوي الشريف   الأربعاء يناير 16, 2013 7:42 pm








الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
http://anty.banouta.net
hawaa70
زائر



مُساهمةموضوع: رد: تشكيلة حلويات للمولد النبوي الشريف   الأربعاء يناير 16, 2013 7:45 pm

الف شكر وجزاكى الله خيرا
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
تشكيلة حلويات للمولد النبوي الشريف
استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
صبايا نواعم :: طعم تاني .. Kitchen and Cooking :: حلويات ومشروبات وآيس كريم-
انتقل الى: