صبايا نواعم
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

للبنات والسيدات فقط
 
البوابة*البوابة*  الرئيسيةالرئيسية  أحدث الصورأحدث الصور  دخولدخول  التسجيلالتسجيل  التسجيلالتسجيل  

 

 لو موظفة بتروحى تطبخى كل يوم تعالى ااقولك

اذهب الى الأسفل 
3 مشترك
كاتب الموضوعرسالة
sesamy
الاداره
الاداره
sesamy


♂ ولــد / بنــــت ♀ انثى مُشآركاتيّ : 2395
دُعاآء اليومّ : اللهم اكفني بحلالك عن حرامك واغننى بفضلك عن من سواك
نقآطيّ : 9962
السٌّمعَة : 6
ُعُضويتيّ : 28/11/2008
الموقع : anty.banouta.net
الهوايه : الكتابه
♔ علمـ بلدي ♔ : امـ الدنيا
✿ مزاجِې النـﻬاردهـ ✿ : دلوعة

الاضافات
ساعة المنتدى: Digital Clock HI, THE TIME IS

لو موظفة بتروحى تطبخى كل يوم تعالى ااقولك Empty
مُساهمةموضوع: لو موظفة بتروحى تطبخى كل يوم تعالى ااقولك   لو موظفة بتروحى تطبخى كل يوم تعالى ااقولك Icon_minitime1الثلاثاء ديسمبر 21, 2010 2:41 am

لو موظفة بتروحي تطبخي كل يوم

الضيوف بيطبوا عليكي فجأة وتسيبيهم على ما تفكري هتعملي ايه ؟

طب ما تيجي نفكر سوا نجهز ايه فى تلاجتنا

اولا اللحوم * الاسماك

خليها متبلة جاهزة على القلي فى الفريزر

‏* لحمة معصجة للباشمل

_ مصقعة

_ حشوات

_ بيتزا

_ بطاطس بيوريه

‏* لحمة مفرومة متبلة للكفتة

‏* فراخ متبلة للشوي

_ و للفرن ببصل وطماطم_لكنتاكي

‏* سوسيس

‏* برجر

‏* لحمة متبلة نية

بوفتيك_بيكاتا

‏* لحمة مسلوقة بشربة تقيلة

* طماطم مضروبة ومغلية عشان متخدش وقت

‏*ملوخية

جاهزة على التقلية

‏* بصلة مصفراها وعليها طماطم او صلصة

على تدقليبها مع الخضارواللحمة المسلوقة عندك

‏* خضار مجهز للطبخ

‏* ثوم مفروم

المشروبات فراولة معصورة ومانجو ومشمش

للتسهيل الطبخ علينا جميعا سواء موظفين او ربه منزل

اولاً: تعملي طماطم مع بصل مع ثوم بالخلاط

وتسويهم وتعمليهم اكياس بالفريزر

دي للطبيخ طبعاً

هتطبخي مثلاً بسله تخدي كيس وتضفيها عليه

بطاطس برضوا كيس وتضيفي

وبكره طبيخ صابح يومي وبدقائق ومن دون مجهود

عندك بالفريزر بطاطس نصف مقليه بيتي علي ايدك ازاي

تقطعي البطاطس وتنقيها في ماء وملح فتره

وتسخني الزيت وتحطي البطاطس ثواني

يعني دقيقه مش تستوي وتحطيها علي ورق يشرب الزيت منها

ولما تبرد تحطيها بالفريزر زى بطاطس فارم فريتس

وبكده في اي وقت في ثواني تحمري بطاطس في ثواني معدوده

عندك كمان بالفريزر بانيه وبفتيك

لحم متبل ومعمول بدقيق وبيض وبقسماط وجاهز للقلي

كمان ممكن تعملي بيوم الاجازه مكرونه بشاميل علي الاقل صنيتين

بالفريزر ومجرباها عمررر طعمها ماتغير

بتحطيها بالفريزر وتطلعي علي الفرن علي طول

بس من غير متفكيها وهيا مجمده

وكذالك الرقاق باللحم المفروم برضوا في الفريزر

جاهز للفرن هو مجمد

الحاجات دي مش هتاخد منك تجهيز غير ساعتين كل اسبوع

وهتسهل عليكي تحضير الاكل كتيرررر

* أعملي كفتة ارز وحمريها وحطيها في الفريزر

وخلي كمان الصلصة متقلية

يادووب تسيحي الصلصة وتحطي فيها الكفتة

* كمان ممكن تلفي سمبوسك

وتحطيها في طبق فويل وتبقى يدووب على التحمير بس

* كمان ممكن تعملي كفتة وتلفيها بالبيض والبقسماط

وتحطيها في فويل وتطلعيها على التحمير

ممكن تعملى كيكة اسفنجية وتحتفظ فى الفريزر

وتطلعيها وبعد ساعتين ممكن بكريمة مخفوقة تحشيها وتزينيها

ويكون عندك تورتة سريعة كصنف حلو

علي فكرة ممكن تحشي المحشي

وتشيليه فى حلته فى الفريزر

وقت ما تطلعيه تسيبيه يفك خالص

وتحطيه ع النار من غير شوربة

يشرب ميته ثم ضيفي الشوربة عادي

وممكن تخلى بقية الخلطة بتاعة المحشى فى الفريزر

وممكن لما تفك تحشى بيها اى نوع من المحشى يكون عندك

ممكن تحشى ممبار ويسلق

ثم يوضع فى الفريز وعند الظروف

يخرج من الفريزر ويتم تبخيره ثم يقلى 0

ويحشى حمام ويسلق ويوضع فى الفريز

وعند اللزوم يتم تبخيره ثم يشوح فى الزيت والسمن 0

ملحوظه : تبخيره يكون عن طريق وضعه بحمام بخار

او وضعه فى طاسه القلى مع قليل جداً من الماء

او الشوربه ان وجدت ( افضل ) ويتم تغطيتها

حتى تسخن من الداخل والخارج

او تحمر ثم يتم اضافه القليل من الشوربه ويتم التغطيه

حتى يكون محمراً ومسخناً جيداً ( وهذه افضل الطرق )

ويجهز الجمبرى ويتبل بالخلطة

وعند اللزوم يقلى او يوضع فى الفرن مع الارز

او الشاورمة اذا كانت دجاج او لحمة

تتبل وعند الضرورة بتطهى فى دقائق 00

وممكن الملوخية تطهى عادى

ماعدا التقلية وعند الضرورة تعمل التقلية

تنقع اللوبيا اوالفاصوليا وتسيبها يوم وبعدين تسلقها كلها

وتحطيهم فى اكياس فى الفريزر كل كيس على قد الطبخه

وساعت الطبيخ تطلعه وتحط عليه التسبيكه

ممكن نحضر كانيلونى فى دقايق

وعيش بالحمة بالعيش الجاهز واللحم المعصجة

ونغطيه ونضعه فى الفرن مدة بسيطة

اما المشروبات اعملى كركديه مركز

وضعيه فى قالب الثلج

وعند اللزوم ضعى المكعب فى الكاس مع شوية ماء

ولا تقلبيه الا امام الضيوف ..

اللسان عصفور ..

حمري كمية وأفرديها على ورق نشاف

ثم في علبه محكمة الغلق في الثلاجة الرف تحت الفريزر ..

الطماطم .. هاتي الطرية

واسقطيها فى مية بتغلي دقيقتين وشيلها

وحطيها فى ماء مثلج تتقشر معاكِ بسهوله شديده

قشريها وأضربيها فالخلاط وإديها غلوة ع النار

(أو اغسليها وحطيها تغلي كويس

ثم أضربيها فالخلاط وصفيها .. الأسهل أعمليه)

وحطيها فى علبه بلاستيك فى الرف تحت الفريزر

تاخدي منها بكبشة ناشفة ...

هاتقعد معاكي من اسبوع لعشر ايام فى الثلاجة ..

وبكده ممكن تحضري شوربة اللسان عصفور فى ثواني .

ثوم تتبيل السمك إعملي كمية كبيرة بس بدون ليمون أو خل

وحطيها فى برطمان زجاج

وعلي الفريزر

وقت اللزوم طلعي بمعلقة ناشفة المقدار المطلوب

واعصري عليه الليمون وتبلي بيه السمك



الخضار اللي موجود فى السوق ( كوسة - فاصوليا - بسله - جزر- الفلفل)

يتوضب وبقطعه وفي اكياس في الفريزرعلى قد الطبخة

وطبعاً ممكن الباميه تتحط على بخار حتى توصل للون الاخضر الزاهى

ثم توضع باكياس بالفريزر زى الخضار اللى بتشتريه من السوبر ماركت

لو موظفة بتروحى تطبخى كل يوم تعالى ااقولك 1240975315picHawaCook6

وممكن كمان لما نسلق الفراخ او اللحم

نشيل اكياس فيها شوربه فى الفريزر بس بعد تبريدها

او حتى ممكن نشيلها فى زجاجات الحاجة الساقعه

و كمان الكبدة تتبل وتستوي علشان الفايدة مش تضيع منها

وفي طبق فويل فى الفريزر

ونطلعها قبل الاكل مدة كافيه ونحطها فوق المكرونه

وهي سخنة علشان تتقدم سخنة

* باعمل كده مع السمك البايت احطه فوق الارز

وازود الارز معلقتين ميه او شوربه ونغطيه وعلى نار واطيه ( عملية تبخير للارز )

لما يكون فى رزبايت او مش حيتاكل دلوقتي في كيس فى الفريزر

وعند اللزوم يوضع في حلة وهو مجمد ونوطي النار عليه

ونقلبه كل شويه لما يفك ولو كان ناشف اضافة القليل من الماء

والنتيجة ارز طازج ومحدش يصدق انه ارز بايت.

تسويه العدس الاصفر ويضرب فى الخلاط

وفي اكياس وفي الفريزر وايضا نحمص عيش كويس ونشيله في الثلآجة

لعمل الفتة وطبعا الطماطم في الفريزر واللحمة مسلوقة في الفريزر

واسرع طبق فته

اتمنى الموضوع يعجبكم وتستفيدوا منه ببعض الافكار

واللى عندها افكار ياريت ماتبخلش علينا بيها

لتعم الفائدة

ومش للموظفات فقط

ممكن تعملى الحاجات دى لترتاحى بعد كدة

او لزيارة ضيوف فجأه

انتى عارفه انتى محتاجه ايه بجد

انتى محتاجه


فريزر
لو موظفة بتروحى تطبخى كل يوم تعالى ااقولك K-smiletris-icon
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
https://anty.banouta.net
شهدالقلوب
مديره القصور الاسلاميه والثقافيه ومطبخ المملكه
مديره القصور الاسلاميه والثقافيه ومطبخ المملكه
شهدالقلوب


♂ ولــد / بنــــت ♀ انثى مُشآركاتيّ : 760
العمر : 39
دُعاآء اليومّ : عال العال
نقآطيّ : 7020
السٌّمعَة : 14
ُعُضويتيّ : 17/11/2009
❤ ﻣﭕﻼﺩﻱ ❤ : 09/07/1984
الموقع : مصر
الهوايه : الكتابه
♔ علمـ بلدي ♔ : امـ الدنيا
✿ مزاجِې النـﻬاردهـ ✿ : شايله جروحى
الاوسمه : لو موظفة بتروحى تطبخى كل يوم تعالى ااقولك 857554803
لو موظفة بتروحى تطبخى كل يوم تعالى ااقولك F7f582aa52



الاضافات
ساعة المنتدى:

لو موظفة بتروحى تطبخى كل يوم تعالى ااقولك Empty
مُساهمةموضوع: رد: لو موظفة بتروحى تطبخى كل يوم تعالى ااقولك   لو موظفة بتروحى تطبخى كل يوم تعالى ااقولك Icon_minitime1الأربعاء ديسمبر 29, 2010 8:26 am

ماشاء الله ع
تسلم ايديكى
ليكى
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
sesamy
الاداره
الاداره
sesamy


♂ ولــد / بنــــت ♀ انثى مُشآركاتيّ : 2395
دُعاآء اليومّ : اللهم اكفني بحلالك عن حرامك واغننى بفضلك عن من سواك
نقآطيّ : 9962
السٌّمعَة : 6
ُعُضويتيّ : 28/11/2008
الموقع : anty.banouta.net
الهوايه : الكتابه
♔ علمـ بلدي ♔ : امـ الدنيا
✿ مزاجِې النـﻬاردهـ ✿ : دلوعة

الاضافات
ساعة المنتدى: Digital Clock HI, THE TIME IS

لو موظفة بتروحى تطبخى كل يوم تعالى ااقولك Empty
مُساهمةموضوع: رد: لو موظفة بتروحى تطبخى كل يوم تعالى ااقولك   لو موظفة بتروحى تطبخى كل يوم تعالى ااقولك Icon_minitime1الأحد يناير 02, 2011 5:55 am

نورتى التوبيك

وتسلمى على المرور والرد
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
https://anty.banouta.net
ام احمد
مديره قصور الحياه الشخصيه وقصور الديكور والتحف
مديره قصور الحياه الشخصيه وقصور الديكور والتحف
ام احمد


♂ ولــد / بنــــت ♀ انثى مُشآركاتيّ : 1106
العمر : 35
دُعاآء اليومّ : جميل جدا
نقآطيّ : 7420
السٌّمعَة : 12
ُعُضويتيّ : 21/12/2009
❤ ﻣﭕﻼﺩﻱ ❤ : 01/01/1989
الموقع : مصرية وحاليا فى السعودية
الهوايه : السفر
♔ علمـ بلدي ♔ : امـ الدنيا
✿ مزاجِې النـﻬاردهـ ✿ : اميره بكلمتى
الاوسمه : لو موظفة بتروحى تطبخى كل يوم تعالى ااقولك F7f582aa52
لو موظفة بتروحى تطبخى كل يوم تعالى ااقولك 857554803


الاضافات
ساعة المنتدى:

لو موظفة بتروحى تطبخى كل يوم تعالى ااقولك Empty
مُساهمةموضوع: رد: لو موظفة بتروحى تطبخى كل يوم تعالى ااقولك   لو موظفة بتروحى تطبخى كل يوم تعالى ااقولك Icon_minitime1الثلاثاء يناير 04, 2011 9:17 am

بجد موضوع هايل جدا واكيد هيوفر وقت
وان شاء الله نويت انفز كل الطرق لانها بجد جميلة
والواحدة تتعب يوم واحد بس ومش تشيل هم اى حاجة


لو موظفة بتروحى تطبخى كل يوم تعالى ااقولك 19836006
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
sesamy
الاداره
الاداره
sesamy


♂ ولــد / بنــــت ♀ انثى مُشآركاتيّ : 2395
دُعاآء اليومّ : اللهم اكفني بحلالك عن حرامك واغننى بفضلك عن من سواك
نقآطيّ : 9962
السٌّمعَة : 6
ُعُضويتيّ : 28/11/2008
الموقع : anty.banouta.net
الهوايه : الكتابه
♔ علمـ بلدي ♔ : امـ الدنيا
✿ مزاجِې النـﻬاردهـ ✿ : دلوعة

الاضافات
ساعة المنتدى: Digital Clock HI, THE TIME IS

لو موظفة بتروحى تطبخى كل يوم تعالى ااقولك Empty
مُساهمةموضوع: رد: لو موظفة بتروحى تطبخى كل يوم تعالى ااقولك   لو موظفة بتروحى تطبخى كل يوم تعالى ااقولك Icon_minitime1الخميس يناير 13, 2011 1:49 pm

الحمد لله الذى هدانا لهذا وما كنا لنهتدى لولا ان هدانا الله

مشكوره ام احمد على الرد

والحمد لله انك استفدتى

بس ارجوك اعملى مقارنه بين كده وبين ان الاكل يكون طازه بطازه

علشان ماتدعيش علىّ انت وزوجك اذا ما عجبكمش

وعاوزه اقولك ان مسأله الخضار اللى بيوضع فى الفريزر

آخر معلومة فى التوبيك

دى حاجة كنا بنعملها انا وأهلى من زمان

وده بدل ما نشترى خضار مجمد مجهول المصدر
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
https://anty.banouta.net
ام احمد
مديره قصور الحياه الشخصيه وقصور الديكور والتحف
مديره قصور الحياه الشخصيه وقصور الديكور والتحف
ام احمد


♂ ولــد / بنــــت ♀ انثى مُشآركاتيّ : 1106
العمر : 35
دُعاآء اليومّ : جميل جدا
نقآطيّ : 7420
السٌّمعَة : 12
ُعُضويتيّ : 21/12/2009
❤ ﻣﭕﻼﺩﻱ ❤ : 01/01/1989
الموقع : مصرية وحاليا فى السعودية
الهوايه : السفر
♔ علمـ بلدي ♔ : امـ الدنيا
✿ مزاجِې النـﻬاردهـ ✿ : اميره بكلمتى
الاوسمه : لو موظفة بتروحى تطبخى كل يوم تعالى ااقولك F7f582aa52
لو موظفة بتروحى تطبخى كل يوم تعالى ااقولك 857554803


الاضافات
ساعة المنتدى:

لو موظفة بتروحى تطبخى كل يوم تعالى ااقولك Empty
مُساهمةموضوع: رد: لو موظفة بتروحى تطبخى كل يوم تعالى ااقولك   لو موظفة بتروحى تطبخى كل يوم تعالى ااقولك Icon_minitime1الأحد يناير 16, 2011 7:36 am

حبيبتى هو اكيد طبعا هيكون فى فرق مابين الطازى والمثلج
بس احنا هنا فى السعودية كل حاجة تاريبا مثلجة
فاتعودنا على كدة واكيد الطعم مش هيتغير كتير
وانا كنت بعمل حكاية تتبيلة السمك دى وبتوفر عليا كتير
بكون عارفة ان جوزى هيجيب سمك اجهز التاتبيلة
واتبلة واضعة فى الفريزر وبيكون جاهز على القلى
مشكورة حبيبتى
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
sesamy
الاداره
الاداره
sesamy


♂ ولــد / بنــــت ♀ انثى مُشآركاتيّ : 2395
دُعاآء اليومّ : اللهم اكفني بحلالك عن حرامك واغننى بفضلك عن من سواك
نقآطيّ : 9962
السٌّمعَة : 6
ُعُضويتيّ : 28/11/2008
الموقع : anty.banouta.net
الهوايه : الكتابه
♔ علمـ بلدي ♔ : امـ الدنيا
✿ مزاجِې النـﻬاردهـ ✿ : دلوعة

الاضافات
ساعة المنتدى: Digital Clock HI, THE TIME IS

لو موظفة بتروحى تطبخى كل يوم تعالى ااقولك Empty
مُساهمةموضوع: رد: لو موظفة بتروحى تطبخى كل يوم تعالى ااقولك   لو موظفة بتروحى تطبخى كل يوم تعالى ااقولك Icon_minitime1الأحد يناير 16, 2011 1:57 pm

طب الحمد لله .. طمنتينى

ونورتى مره تانيه وشكراً على التواصل
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
https://anty.banouta.net
 
لو موظفة بتروحى تطبخى كل يوم تعالى ااقولك
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1
 مواضيع مماثلة
-
» عاوزه دومين نيم .com. net. org مجانا تعالى هنا
» تعالى بسرعة........الكبدة الاسكندرانى
» اصنعى حذاء منزلى بنفسك.....تعالى شوقى
» عايزة ابنك يحب الصلاة وما يسيبهاش مهما حصل ؟ تعالى اقولك فكرتى
» تعالى شوفى كنوز الصلاة على سيدنا محمد صلى الله عليه وسلم

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
صبايا نواعم :: طعم تاني .. Kitchen and Cooking :: الضيافه والاتيكيت والنصائح المطبخية-
انتقل الى: